Lounais-Lappi 29.9.2011

Sharp Crone - Rockin ilotulitusta pohjoisesta

Kemiläistä bilekansaa hemmotellaan nyt tuutin täydeltä, sillä uusi tähti on syttynyt pohjoiselle liverockin taivaankannelle. Sen nimi on Sharp Crone. Luvassa ei ole enempää eikä vähempää kuin hittiä hitin perään rautaisella ammattitaidolla ja tinkimättömällä asenteella paukuttava rockyhtye. Sharp Crone on kuin ilotulitus, jonka olisit halunnut lapsena nähdä. Sellainen, jossa ammutaan vain kaikkein isoimpia raketteja.
 
Kuten kaikki hyvät asiat, Sharp Cronekin syntyi osittain tietoisen harkinnan, osittain sattuman kautta. Bändin basisti Petri Murtomäki ja rumpali Janne Torkell olivat keskenään suunnitelleet ideaa rockhittejä takovasta coverbändistä. Idea ei ihan heti edennyt toteuttamisen asteelle, kunnes erään toisen musiikkiprojektin yhteydessä Petri pyysi entistä bändikaveriaan Marko Haapaniemeä tuuraamaan poissaollutta muusikkoa.
 
Petri ja Marko olivat viimeksi soittaneet samassa bändissä kouluaikoina 25 vuotta sitten. Nyt Markon laulajanlahjat tekivät vaikutuksen ja kitarakin näytti pysyvän otteessa keskivertoa paremmin. Toistakymmentä vuotta keikkamuusikkona olivat tehneet tehtävänsä. Palaset loksahtivat paikalleen täydellisesti, kun mukaan laulamaan tuli Elina Haapaniemi. Elinan musiikkiteatterin puolella herkäksi hiottu biisien tulkintataito yhdistettynä upeaan, puhtaaseen lauluääneen, olivat viimeinen koriste kakussa. Bändi oli kasassa.
 
Sharp Cronen idea oli alusta alkaen selkeä ja kirkas; halutaan tarjota yleisölle valovoimainen ja unohtumaton rockelämys soittamalla suurimpia hittejä 60-luvulta nykypäivään, Chuck Berrystä Adeleen. Tarkoitus on, että jengi saa pitää hauskaa ja nauttia. Myöskään savua ja valoja ei ole liveshowsta unohdettu ja Marko lupaa niitä myös Chilloutin keikalle. 

Kun bändin biisilistaa katsoo netistä, huomaa yhden silmiinpistävän seikan: täytebiisejä ei ole. Listalta löytyy sellaisia bändejä kuin Rainbow, Bon Jovi, The Who, CCR, Deep Purple, AC/DC ja ZZ Top, sekä sellaisia uudempia artisteja kuin Robbie Williams ja Anastacia. Ihmissielun herkempää puoltakaan ei ole unohdettu, sillä mukaan on otettu Marko Haapaniemen esittämä tulkinta Scorpionsin rockballadista Holiday.
 
Sharp Cronen taukoamaton hittitykitys takaa sen, että tunnelma nousee kattoon, jatkaa kulkuaan katon läpi korkeuksiin saavuttaen huippupisteensä, josta sataa kultaisena rocn`n roll-pölynä haltioituneen yleisön päälle jättäen jälkeensä unohtumattoman musiikkielämyksen.
 
Kalle Helske

<< Takaisin Bändi-sivulle