- hittiä hitin perään -

Kemistä ja lähiseudulta kotoisin oleva coverbändi,
joka soittaa pelkästään hyviä biisejä ;)

Pistimme bändin pystyyn vuoden 2011 helmikuussa, ja saman vuoden vappuaattona soitimme ensimmäisen keikkamme.

Bändi syntyi suurinpiirtein näin: Janne tunsi Peten, Pete tunsi Markon, ja Marko tunsi Elinan (tietenkin). Pete toimi välittäjäaineena; kahvitteli vuoroin Torkelleilla ja vuoroin Haapaniemillä, ja järjesti sitten treenitilan, jonne kokoonnuimme kokeilemaan, miten kemiat pelaa ja yhteissoitto sujuu. Ja sujuihan se. Parin kuukauden kurinalaisen treenauksen jälkeen kasassa oli parin setin verran toimivia biisejä, joita lähdimme sitten innosta puhkuen esittämään muillekin.

Vuoden verran puhkuimme neljästään, kunnes joku meistä ehdotti, että "kosketinsoittaja olis kiva..." Ja nopeita kun ollaan, niin parin viikon päästä ehdotuksesta bändiin liittyi Marjo :)

Keväällä 2013 Janne jäi pois bändistä. Kesän keikoille saimme tuuraajaksi Harry Simonahon, ja syksyllä 2013 vakituiseksi rumpaliksi istahti Pasi. Keväällä 2014 Marjo halusi nähdä vähän maailmaa ja saimme kevään keikoille Marjon tuuraajaksi saksofonisti-kosketinsoittaja-laulaja Marja-Kaisa "Maikki" Villasen. Keväällä 2015 Pete jäi bändistä pois. Kesän keikat basistina tuuraili Joni "Oki" Raikaslehto, ja syksyllä 2015 saimme vakituiseksi jäseneksi Arin. Ari jätti meidät valitettavasti keväällä 2018, jonka jälkeen bassoa meidän kanssamme on soitellut Eetu Heikkinen.

Soitamme pääasiassa englanninkielisiä rock- ja pop-covereita laidasta laitaan. Tosin yksityistilaisuuksiin olemme treenanneet - ja treenaamme - myös toivebiisejä tämän engl.kielisen rock-/pop-osaston ulkopuoleltakin. Kaikki me bändin jäsenet olemme tehneet erilaisia musiikkijuttuja tahoillamme ennen yhdistymistä Sharp Croneksi. Niinpä biisilistakin pysyy mukavan monipuolisena, koska toteutamme sen kautta pitkälti omia musiikkimieltymyksiämme. Lisäksi tilaajan esittäessä toiveitansa ainakin joku meistä yleensä tuntee biisin jo entuudestaan :)

Sharp Cronesta kirjoitettua:
- Lounais-Lappi 29.9.2011
- Meri-Lapin Helmi 28.3.2012