Bilebändeille on kysyntää juuri nyt

Cover-kappaleet ovat kemiläisen Sharp Cronen juttu. Yhtyeen tavoitteena on saada stemmalaulusta ylimääräinen instrumentti soittimien ohelle.

Taina Nuutinen-Kallio

Cover-biisejä eli toisten tekemiä tunnettuja kappaleita esittävä kemiläinen Sharp Crone -yhtye tekee esittämistään kappaleista oman näköisiä pienillä vivahteilla. Yhtyeen kitaristi ja laulaja Marko Haapaniemi toteaa, että jokaisella bändillä on oma sointinsa.

- Me pyrimme panostamaan stemmalauluun. Sillä saataisiin yksi instrumentti lisää.

Haapaniemen lisäksi yhtyeessä esiintyvät basisti Petri Murtomäki, rumpali Janne Torkell ja laulaja Elina Haapaniemi, joka on Markon vaimo. Sharp Crone esittää pääasiassa englanninkielisiä pop- ja rockkappaleita. Coverit ovat Sharp Cronen juttu, eikä yhtyeen suunnitelmissa ole ainakaan toistaiseksi tehdä omia kappaleita. Joskin basisti Petri Murtomäki hallitsee biisinteon. Yhtyeen internetsivuilla on lista kappaleista, jotka kuuluvat yhtyeen repertoaariin. Biisejä on laidasta laitaan ja ne kertovat yhtyeen kaikkien jäsenten monipuolisesta musiikkitaustasta ja kiinnostuksen kohteista.

- Tosin yksityistilaisuuksiin olemme treenanneet ja treenaamme myös toivebiisejä englanninkielisen rock- ja pop-osaston ulkopuoleltakin, kitaristi vakuuttaa.

Yhtyeen jäsenillä on kokemusta useista muista bändeistä. Torkell soittaa The Midwinter-yhtyeessä kanssa, Petri Murtomäki on tuttu Arasti-yhtyeestä. Elina ja Marko ovat olleet mukana myös harrastajateattereissa. Marko Haapaniemi kiertää esiintymispaikkoja tanssimusiikkiyhtyeen kanssa. Hän on kuitenkin huomannut, että tanssiorkestereiden kysyntä on vähentynyt.

- Bile- ja rockmeiningille on kysyntää juuri nyt.

Haapaniemi uskoo, että YLE2:n Bilebändi-kilpailu voi lisätä coverbändien suosiota.

- Nyt tykätään rokata ja bilettää.

42-vuotias Haapaniemi muistelee aikaa, jolloin tanssikulttuuri oli viimeksi hiipumassa. Silloin uusia tuulia toi Agents, jonka omaleimainen osaaminen veti lavat täyteen.

- Vaikka kuka tietää, mikä tilanne on viiden vuoden päästä. Voi olla, että paritanssivillitys tulee taas, Haapaniemi pohtii.

Sharp Crone 31.3. Tornion kaupunginhotellissa ja 6.4. Cafe Chill Outissa.

www.sharpcrone.net

<< Takaisin Bändi-sivulle